Coat_of_arms_of_the_Serbian_Orthodox_Church.svg

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПАРХИЈА ЗАПАДНОЕВРОПСКА

Ornament pocetni-01

Бадње вече и Божић у Ротердаму – Холандија

Прослава Бадње вечери и Божића у ротердамском храму већ дужи низ година представља символ богослужбеног, духовног и културног присуства српског народа у Ротердаму и окружењу. Учествовање у вечерњој служби и паљењу бадњака  узело је неколико стотина верника.

Вечерње богослужење су служили надлежни пароси ротердамске парохије, протојереј-ставрофор Војислав Билбија и протојереј Борис Топић уз саслуживање ђакона Игора Челана. За певницом је свечано певао парохијски хор.

После вечерњег богослужења уз благослов и гранчицу бадњака верници и свештенство су испред храма запалили бадњак. Уз пламен наложеног бадњака, послужења куваном ракијом и вином , верници су једни другима честитали Бадње вече и пожелели мир, добро здравље и успех у новој години.

На Божићно јутро служена је Света Литургија на којој се причестио велики број парохијана. После Свете Литургије прочитана је божићна посланица Патријарха српског Г. Порфирија,  а затим је парохијско свештенство пренело празнични благослов и радосне божићне поздраве Његовог Преосвештенства Г.Јустина, Епископа западноевропског.

  

протојереј Борис Топић

парох ротердамски

Најновије Вести

  • All Post
  • Uncategorized
  • Епископ
  • Новости
Учитај више

End of Content.

Ornament pocetni 2
Coat_of_arms_of_the_Serbian_Orthodox_Church.svg

Адреса

23 rue du Simplon – 75018 Paris

Емаил

diocese.serbe@gmail.com

Телефон

+33142529990

Радно Време

Од понедељка до петка: 10-14 часова

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ЕПАРХИЈА ЗАПАДНОЕВРОПСКА © 2022