Coat_of_arms_of_the_Serbian_Orthodox_Church.svg

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПАРХИЈА ЗАПАДНОЕВРОПСКА

Ornament pocetni-01

Васкрс у Луксембург

Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт разруши, а онима који су у гробовима живот дарова!

Празник Васкрсења Христовог  започео је Васкршњом Светом Литургијом, свечано и са великим бројем верника где су скоро сви узели учешћа у Светој Тајни Евхаристије. После поделе нафоре и васкршњих јаја у храму је организована туцијада за децу – за прва три места за најаче јаје деца су добила награде.

Испред храма културно уметничко друштво ,,Косовски Божури,, су својом песмом и игром увеличали радост празника и обрадовали присутне вернике. Након игара група девојака нашег црквеног хора отпевала је неколико Српских песама које су дирнуле срца присутних. Уз све похвале за игру и песму деца су од народа награђивана громким аплаузима..

Духовна радост празника Васкрсења Христовог  понета са Свете Литургије, наставила се празничном радошћу у црквеној порти уз заједнички ручак игру и песму, која је трајала до краја дана.

Васкрсли Господ нас је сабрао са свих страна наше Отаџбине да овде у Луксембургу у нашој цркви осетимо заједништво, љубав и слогу – благословом Његовог Васкрсења!

Свим верницима наше Парохије Светог Цара Константина и Царице Јелене честитам радосне празнике Васкрса, а свима који славе Ђурђевдан срећну и Благословену Крсну Славу.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

Ваш Прота Зоран Радивојевић

Извор: https://www.spclux.lu/proslava-vaskrsa/

Најновије Вести

  • All Post
  • Uncategorized
  • Епископ
  • Новости
Учитај више

End of Content.

Ornament pocetni 2
Coat_of_arms_of_the_Serbian_Orthodox_Church.svg

Адреса

23 rue du Simplon – 75018 Paris

Емаил

diocese.serbe@gmail.com

Телефон

+33142529990

Радно Време

Од понедељка до петка: 10-14 часова

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ЕПАРХИЈА ЗАПАДНОЕВРОПСКА © 2022