Coat_of_arms_of_the_Serbian_Orthodox_Church.svg

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПАРХИЈА ЗАПАДНОЕВРОПСКА

Ornament pocetni-01

Васкршња Литургија у Луксембургу

У Великом Војводству Луксембургу Васкшња Света Литургија прослављена је свечано и са великим бројем верника

Радост празника и верни народ испунили су наш храм на Васкрс, Богу хвала верници су у великом броју приступили Светом Причешћу, а посебна радост је била видети велики број деце на Светој Литургији. После Светог Причешћа и отпуста свештеник је прочитао посланицу Његове Светости Патријарха Српског Порфирија и пренео Васкршње честитке Епископа Јустина.

Поред мноштва верног народа посебни гости су нам били, председник Хришћанске Народне Партије (CSV) господин Клод Визлер са супругом и депутат (Échevin) општине града Луксембурга и такође високи члан (CSV) господин Морис Бауер.Поздравним словом свештеник је захвалио високим гостима што су својим присуством увеличали наш највећи и најрадоснији празник Васкрсења Христовог, а господин Визлер се обратио верницима и изразио захвалност на позиву поделивши радост са нама у тако великом празничном дану Васкрсења Христовог.

После поделе нафоре и васкшњих јаја у организацији Кола Српских Сетара припремљено је послужење и васкршњи пакетићи деци. Празнична радост настављена је и на платоу испред цркве уз дружење и куцање васкрњим јајима. За децу је организовано такмичење у куцању васкршњим јајима, прве три награде добили су; Андреј Златић,  Мила Јовановић и Леа Паламаревић, нека је благословено.

Свим Православним Србима Луксембуршке парохије желим срећне и благословене дане Васкрсења Христовог поздрављајући вас радосним поздравом ХРИСТОС ВАСКРСЕ!  ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!

Прота Зоран Радивојевић

Најновије Вести

  • All Post
  • Uncategorized
  • Епископ
  • Новости
Учитај више

End of Content.

Ornament pocetni 2
Coat_of_arms_of_the_Serbian_Orthodox_Church.svg

Адреса

23 rue du Simplon – 75018 Paris

Емаил

diocese.serbe@gmail.com

Телефон

+33142529990

Радно Време

Од понедељка до петка: 10-14 часова

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ЕПАРХИЈА ЗАПАДНОЕВРОПСКА © 2022