Coat_of_arms_of_the_Serbian_Orthodox_Church.svg

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПАРХИЈА ЗАПАДНОЕВРОПСКА

Ornament pocetni-01

Прослава Бадње вечери и Божића – Луксембург

,,Христос се рађа – славите!

У радости, миру, братској љубави и у великом броју верника прослављено је Рођење Христово – Божић, у Луксембуршкој парохији. По први пут славимо Божић у великом храму на Холеришу који је био мали да за Бадње Вече прими све вернике. Молитвена радост се ширила и изван зидова храма на плато испред цркве где су верници могли да запале свеће, прате вечерњу службу, и учествују у ложењу Бадњака. После вечерње молитве и освећења Бадака у традицији наше Парохије је послужење куваним вином, грејаном ракијом, соковима за децу, сувим воћем бонбонама и посним колачима уз дружење у припрати и на платоу испред цркве до касно у ноћ.

Света поноћна Божићна Литургија је почела у 23.30 часова у храму испуњеним верним народом који је на крају Литургије примио Свето Причешће. Честитање Божића и дружење настављено је у припрати храма, као и ломљење чеснице и мрсно окрепљење после Божићњег поста.

Са благословом Богомладенца и освештаним Бадњаком у раним јутарњим сатима разишли смо се својим домовима уз радосни Божићни поздрав, Христос се роди! Ваистину се роди!

Свим верницима Парохије у Великом Војводству Луксембургу честитам срећне и благословене Божићне и Новогодишње празнике, поздрављајући вас речима: МИР БОЖИЈИ-ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Ваш Прота Зоран Радивојевић

Најновије Вести

  • All Post
  • Uncategorized
  • Епископ
  • Новости
Учитај више

End of Content.

Ornament pocetni 2
Coat_of_arms_of_the_Serbian_Orthodox_Church.svg

Адреса

23 rue du Simplon – 75018 Paris

Емаил

diocese.serbe@gmail.com

Телефон

+33142529990

Радно Време

Од понедељка до петка: 10-14 часова

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ЕПАРХИЈА ЗАПАДНОЕВРОПСКА © 2022