Coat_of_arms_of_the_Serbian_Orthodox_Church.svg

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПАРХИЈА ЗАПАДНОЕВРОПСКА

Ornament pocetni-01

Прослава Светог Саве у Луксембургу

Данас Богу хвала прослависмо првог Архиепископа Српског, великог учитеља цркве и просветитеља Српског народа Светог Саву

Наш храм је данас био испуњен празничном радошћу, децом и верним народом наше Православне заједнице у Луксембургу. Светом Литургијом и Светим Причешћем почела је прослава Светог Саве. Прота Зоран је по обичају о Светом Сави у својој проповеди подсетио вернике о активностима у нашој Цркви, Епархији и Парохији у протеклој години, захваливши се свима који су својим донацијама, прилозима и својим радом помагали своју цркву. По светој Литургији обављен је обред резања Славског Колача домаћини Славе били су Дамир и Сандра Дуроња са својом децом, Славски колач од Дамира и Сандре за идућу годину преузели су Жарко и Наташа Бучић, нека је благословено! Пригодан програм у част светом Сави припремила је учитељица допунске наставе Српског језика Драгана Петровић са децом наше парохије а домаћини су децу обрадовали Светосавским пакетићима. Програм рецитација деце завршен је Светосавском Химном, громки гласови деце ,, Ускликнимо с љубаљу Светитељу Сави,, испунили су наш храм поневши све вернике да заједно радосно са децом запевају Химну у част нашег великог Светитеља.

Радост Светосавског празника настављена је у црквеној сали уз благосиљање славске трпезе заједничким ручком. Захваљујем најпре домаћинима, Колу Српских Сестара наше Парохије и свима другима који су помогли да Славу Светога Саве учине свечаном, и драгоме Богу и Светом Сави угодном. Божији благослов и благослов Светога Саве нека је са вама. На многаја љета!

Ваш Прота Зоран

Најновије Вести

  • All Post
  • Uncategorized
  • Епископ
  • Новости
Учитај више

End of Content.

Ornament pocetni 2
Coat_of_arms_of_the_Serbian_Orthodox_Church.svg

Адреса

23 rue du Simplon – 75018 Paris

Емаил

diocese.serbe@gmail.com

Телефон

+33142529990

Радно Време

Од понедељка до петка: 10-14 часова

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ЕПАРХИЈА ЗАПАДНОЕВРОПСКА © 2022