Coat_of_arms_of_the_Serbian_Orthodox_Church.svg

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПАРХИЈА ЗАПАДНОЕВРОПСКА

Ornament pocetni-01

Смотра фолклора – Антверпен

У суботу 04. нов. 2023. год. у Антверпену је у организацији КУД-а Ђурђевак, и наше парохије Св. Георгија организована смотра фолклора, игре, песме, дружења и радости. Ово је био јединствен културни догађај који је први пут у овом обиму организован у нашој Српској заједници у краљевини Белгији. Учествовала су четири  КУД-а, Куд-Ђурђевак(домаћин), КУД-Извор(Реклингхаузен-Њемачка), КУД- Немањићи(Дортмунд-Њемачка), КУД-Тамо Далеко(Ротердам-Холандија), на бини је продефиловало преко 150 учесника свих узраста. Одзив публике је такође био изузетан препуна сала слободна процена око 500 гостију из Антверпена, Дортмунда, Ротердама, Реклингхаузена. КУД-у Ђурђевак од оснивања 2019. год. помогло је Министарство за Дијаспору на челу са Господином Арно Гујоном, а у току концерта свим присутним се обртио и пожелео им успех у раду Господин Александар Тасић амбасадор Републике Србије у Белгији.  Након концерта који је трајао два ипо сата, сви су послужени нашим домаћим специјалитетима, и почело је народно весеље уз музику које је трајало до поноћи.
Сви организатори и учесници су били презадовољни организацијом ове вечери, и жеља им је да се овакво дружење настави, да се бар једном годишње у Антверпену одржавају овакви културни догађаји.
Захваљујемо се свим учесницима и гостима овог културног догађаја са жељом да се ускоро опет дружимо, уз игру, песму и народно стваралаштво.

Најновије Вести

  • All Post
  • Uncategorized
  • Епископ
  • Новости
Учитај више

End of Content.

Ornament pocetni 2
Coat_of_arms_of_the_Serbian_Orthodox_Church.svg

Адреса

23 rue du Simplon – 75018 Paris

Емаил

diocese.serbe@gmail.com

Телефон

+33142529990

Радно Време

Од понедељка до петка: 10-14 часова

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ЕПАРХИЈА ЗАПАДНОЕВРОПСКА © 2022