Coat_of_arms_of_the_Serbian_Orthodox_Church.svg

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПАРХИЈА ЗАПАДНОЕВРОПСКА

Ornament pocetni-01

Епископ Јустин позвао на молитву за заустављање сукоба у Украјини

ЗАГРЕБ – Васкршњу литургију у Загребу данас је служио епископ хвостански Јустин, викарни епископ Његове светости патријарха Порфирија, који је у бесједи позвао на молитву за мир и заустављање сукоба у Украјини.

Викарни епископ пренио је бројним вјерницима васкршње честитке патријарха Порфирија, као и жеље за здравље, мир у свијету и напредак сваког појединца и заједнице.

“Живимо у тешка времена кад овај живот сагледавамо једино из перспективе смрти, што значи да се свако затвара у себе, постане себичан и жели да што више ужива у овоме животу, мислећи да је то једина дестинација нашега одстојања”, рекао је епископ Јустин у бесједи.

Он је истакао да овај свијет, који живимо има доста патње, зла и таме, болести и ратова, али да ипак Бог нешто добро види у овом свијету, а то је човјек.

“Када кажемо да вјерујемо у Христа, ми вјерујемо и у Бога и у човјека, и иако нас живот увјерава другачије, ми хршћани смо дужни да стекнемо радосну перспективу Васкрсења Христовог”, рекао је владика.

На литургији је прочитана васкршња посланица патријарха српског Порфирија, који је до 18. фебруара 2021. седам година водио Митрополију загребачко-љубљанску.

Свечана Васкршња литургија служена је у капели Светог Саве у Загребу, због радова на обнови Саборног храма Преображења Господњег у центру града, пренијели су хрватски медији.

Преузето са Глас Црпске

Најновије Вести

  • All Post
  • Uncategorized
  • Епископ
  • Новости
Учитај више

End of Content.

Ornament pocetni 2
Coat_of_arms_of_the_Serbian_Orthodox_Church.svg

Адреса

23 rue du Simplon – 75018 Paris

Емаил

diocese.serbe@gmail.com

Телефон

+33142529990

Радно Време

Од понедељка до петка: 10-14 часова

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ЕПАРХИЈА ЗАПАДНОЕВРОПСКА © 2022